هنر و خلاقیت - مهارتهای زندگی

به نام خدا

موضوع : چگونه دانش آموزان روستایی را به تحصیل در مدارس راهنمایی شبانه روزی روستایی علاقمند سازیم؟

محقق: جلال صفری

بیان مساله:

من سالهاست در مدارس راهنمایی شبانه روزی پسرانه کردستان چندین روستا و منطقه با دانش آموزان روستایی و محروم تدریس داشتم ، اما همیشه از وضعیت روحی و بی علاقگی آنها در محیط آموزشگاه و خوابگاه نگران بودم و همیشه چند سوالی مرا به فکر می انداخت که با همکارانم مشورت کنم و علت را بیابم.

1-    چرا دانش آموز محیط خوابگاه را زندان می داند و بی علاقه و مضطرب است و احساس تنهایی و آرامش ندارد.

2-    چرا در روستای خودش دانش آموزی مستعد و با هوش بوده اکنون دچار افت تحصیلی و روحی شده است؟

3-    چرا به هر چیز بدبین ( به معلم به مکان به خوابگاه به غذا به درس و به دوستانش ) چرا رنج می کشد و چراهای دیگر؟

بنده وادار شدم که علت را بیابم و راه حل پیشنهاد کنم.

نتیجه گیری:

از رفتارها و حرکات دانش آموزان متوجه تغییر و تحول شدم و خداوند را شکر و سپاس گفتم که تغییرات کمی و کیفی بوجود آمده و از اظهار نظرهای دانش آموزان و همکاران متوجه چند مورد مهم شدم.

1-  انتخاب و تعیین مدیر و معاون و دبیرانی علاقمند و دلسوز و صمیمی و خوشبرخورد و عاطفی و آگاه به روان شناسی کودکان

2-  همت آموزش و پرورش در ایجاد فضای شاد و جالب از نظر روحی و ورزشی علمی سالم و مطمئن و از نظر فیزیکی استاندارد و قابل زندگی کردن و دارای امکانات رفاهی، آموزشی؛ تربیتی، پرورشی و بهداشتی

3-  گزینش کادر خدماتی و آموزشی مجرب و توانمند برای مدارس شبانه روزی که دانش آموزان را قلبا فرزندان خود بدانند و در فکر رشد و بالندگی آنها همانند فرزندان خود تلاش کنند.

4-  نظارت مسئولان دلسوز از این مدارس وتلاش در رفع مشکلات و نگرانیها و هزینه کردن درست و مناسب و بجا در پیشرفت امور تحصیلی

5-    دقت در تنوع غذایی و اردوها و اوقات فراغت دانش آموزان و ایجاد سرگرمی های مفید علمی آموزشی .

6-  تلاش همه جانبه از سوی کادر مدرسه جهت رضایت و جلب آنها به مدرسه با رضایت کامل یعنی هرکس در پیشه خود احساس مسئولیت و وظیفه نماید تا کارها به خوبی پیش برود از اتلاف وقت جلوگیری می شود .

7-  ای کاش این شعار در تمامی مدارس تحقق می یافت که بچه ها هم دوست داشتند جمعه ها هم در مدرسه می ماندند و مدرسه را برای آنها جالب شاداب جذاب بود.

8-  باید معلمانی دلسوز تحمل پذیر و صادق سخن و دوست رفتار در این مدارس گزینش شوند زیرا معلم باید خواهان رشد و پیشرفت دانش آموز باشد و شیوه تدریش او لطافت پاکی و روحیه آرامش کلاس و محیط گردد.

» محمدفایق مجیدی 


ارسال شده در توسط محمد فایق مجیدی دهگلان